Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter
Kl. 14.50
Hvordan

Annonce


Kolonihaveliv: Hos Ellen og Bent i Haderslev

Ellen og Bent er ægte haveelskere og købte deres første kolonihave i Vojens, da de ikke kun få plads til flere projekter i deres parcelhushave.

Da Bent gik på pension, begyndte parret at tænke over at etablere deres tredje alder. Løsningen blev, at de solgte parcelhuset og flyttede i seniorbofællesskab i Haderslev. Kolonihaven i Vojens blev skiftet ud med en ny i Haderslev, hvor de flyttede alle de planter og sten ud, som de ikke kunne undvære fra parcelhushaven.
I Slottet i Smørmosen fortæller Jens om blandingskultur. Blandingskultur er sammen med sædskifte det vigtigste at kende til, når man ønsker at dyrke sin have økologisk. En vigtig del af blandingskultur er at vide, hvilke planter der gror godt sammen og hvilke, der ikke gør. Fx vil jordbær gerne bo ved siden af hvidløg, mens persille ikke bryder sig om at bo ved siden af salat.

På rundtur i HF Vennelyst viser Jørgen et hus med et navn, som har en hel speciel historie og en særlig betydning for huset beboere. Turen går via Strandvejen og floden ned til et hus, hvor beboeren har sat en teaterkulisse foran sit gamle hus. Havens ejer er Flod-Johnny, og Jørgen fortæller historien om, hvordan han fik sit tilnavn.
Annonce

   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Rådmandsgade 55 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.