Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

Annonce


Selskabsadvokaten: Ansættelse af medarbejder

I programserien "Selskabsadvokaten" på dk4 sætter vi fokus på advokaters arbejde med en række typiske juridiske problemstillinger i danske virksomheder. Programmerne skærer ind til benet og sætter i et enkelt og forståeligt sprog erhvervsjura på dagsordenen.

De juridiske udfordringer i virksomhederne er mange og ofte komplicerede og de har ofte stor betydning for medarbejdere og samarbejdspartnere. En juridisk spidsfindighed på et glanspoleret kontorbord kan derfor godt få store konsekvenser for folkene ude på gulvet i de enkelte virksomheder.
dk4 har søndag premiere på en tv-serie der i klare ord og eksempler afdækker nogle af de forhold som knytter sig til de danske virksomheders juridiske genvordigheder og den betydning de har for de ansatte.
Det er advokat Troels Wenzel Østergaard fra Selskabsadvokaterne som er vært på serien, der omfatter ni programmer under titlen ”Selskabsadvokaten”. Troels Wenzel Østergaard tager os med bag kulissen i dansk erhvervsliv og giver os et unikt indblik i, hvordan erhvervsjura fungerer i praksis.

For at synliggøre typiske juridiske problemstillinger i virksomhederne, er der til hvert program inviteret en direktør for en virksomhed ind i studiet. Direktøren fortæller om forskellige juridiske sager i hans virksomhed, og hvordan de er blevet håndteret. Det giver et personligt og nuanceret billede af erhvervsledernes og advokaternes arbejde. Troels Wenzel Østergaard vil, med udgangspunkt i direktørens fortælling, forklare og gennemgå den relevante lovgivning og de juridiske vinkler på sagerne.

dk4 ønsker med programserien at gøre erhvervsjura forståelig for alle, især for ledere på alle niveauer i virksomhederne, da de sager, der bliver omtalt, berører en lang række af de juridiske vanskeligheder, som de står med i hverdagen.
”Vi har gennem længere tid samarbejdet med Troels for at få sat erhvervsjura på dagsordenen. Erhvervs-jura kan være kompliceret, men det er emner som berører os alle og det er spændende at dykke ned i de konkrete sager. Vi er af den opfattelse, at der er et udækket behov for at sætte fokus på den juridiske virkelighed i virksomhederne og få dem forklaret, så vi alle sammen kan følge med, ” fortæller producer og tilrettelægger Rasmus J. Burg fra dk4.
”Jeg ved fra mit professionelle virke som advokat, at der er mange, der opfatter erhvervsjura som meget kompliceret. Det får vi sat fokus på med denne programserie, og vi har virkelig lagt os i selen for at gøre erhvervsjuraen så overskuelig og forståelig som muligt. Jeg tror, at vores programmer kan hjælpe mange medarbejdere og ledere i såvel små som mellemstore virksomheder til at få indsigt i typiske juridiske problemstillinger,” fortæller Troels Wenzel Østergaard fra Selskabsadvokaterne.

I første udsendelse bliver der sat fokus på en problemstilling, der kan berøre os alle gennem vores erhvervskarriere, nemlig afskedigelsen af en medarbejder. De ni programmer har flg. emner:
1. Afskedigelse af medarbejder. Gæst: Direktør Stig Andersen, Klarlund A/S.
2. Ansættelse af medarbejder. Gæst: Direktør og medejer Per Elmgaard Rasmussen, Andreasen & Elmgaard A/S.
3. Ejeraftaler. Gæst: Direktør og medejer Peter Leif Hansen, Loft37 ApS.
4. Køb og salg af virksomhed. Gæst: Direktør og medejer Stefan Hansen, HCT Tools A/S.
5. Hvad er et selskab og valg af selskabsform: Gæst: Direktør og medejer Per Elmgaard Rasmussen, Andreasen & Elmgaard A/S.
6. Erhvervslejemål. Gæst: Direktør Stig Andersen, Klarlund A/S.
7. Det at have en bestyrelse. Gæst: Direktør og medejer Per Elmgaard Rasmussen, Andreasen & Elmgaard A/S.
8. Hjemmesider. Gæst: Direktør og medejer Peter Leif Hansen, Loft 37 ApS.
9. Agentur- og distributionsaftaler. Gæst: direktør og medejer Stefan Hansen, HCT Tools A/S.

Annonce

   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Rådmandsgade 55 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.