Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter
 
 

Annonce


Dansen med Mr. Parkinson

Kan man danse, når man har Parkinson? I maj 2017 fulgte et tv-hold et intenst danseprojekt i Spanien for en gruppe parkinson-patienter. Det blev en uge fyldt med rørende oplevelser, solskin og højt humør.

7300 mennesker i Danmark har diagnosen Parkinson. Symptomerne kan variere meget fra person til person - men rysten, muskelstivhed og langsomme bevægelser er almindelige hovedsymptomer. Den kendte amerikanske bokser Muhammed Ali og Hollywood-skuespilleren Michael J. Fox har begge været med til at sætte fokus på sygdommen – og her i Danmark har Parkinsonforeningen udnævnt en række kendte danskere som ambassadører. En af disse er den tidligere statsministerfrue og Vild med dans-deltager Anne-Mette Rasmussen.

Undersøgelser viser, at motion kan være med til at holde Parkinson i ave, så i 2013 fik Anne-Mette sin veninde Elisabeth Dalsgaard med på ideen om at lave dansehold for Parkinsonpatienter og deres pårørende. Elisabeth er idrætsuddannet fra Københavns Universitet og har 25 års erfaring som danseinstruktør. Hun tog udfordringen op og udviklede herefter et koncept afstemt efter Parkinson-patienternes behov. I januar 2014 rejste det første dansehold bestående af patienter, pårørende og instruktører afsted til den kanariske ø Lanzarote. Siden er det gået slag i slag - 8 hold - og 200 personer har efterfølgende været igennem et forløb.

Elisabeth Dalsgaard fortæller:
De folk, der har Parkinson, kæmper hver eneste dag med Mr. Parkinson. Det var noget jeg blev præsenteret for, da jeg startede det her projekt. De siger; ”vi har jo hele tiden Mr. Parkinson med på slæb. Han er der altid, men nu finder vi ud af, at vi også kan danse med ham!”

I maj 2017 fulgte dk4’s tilrettelægger Mia Heldam og fotograf Christian Wengel et ugelangt forløb i La Pineda, Spanien – og ud af dette er kommet dokumentarprogrammet DANSEN MED MR. PARKINSON.

Mia Heldam fortæller:
I programmet følger vi de medvirkende familier, men det opleves primært igennem to udvalgte par; Niels Christian og hans hustru Inger Marie - samt Lone og hendes søster Marianne. Min egen oldefar havde Parkinson og jeg husker tydeligt hans rystelser, men det har alligevel været tankevækkende at arbejde med dette projekt – og har i den grad givet en indsigt i, hvordan det er, at leve med en kronisk sygdom. Samtidig har det været en ahaoplevelse at se, hvor visuel en effekt musik og dans har haft for alle involverede! Optagelserne ”oser” af god energi, kærlighed og livsglæde. Jeg tager virkelig hatten af for det projekt!

Se en trailer for programmet her

Fotos: Ana Gotz

Dansen med_mr._Parkinson_3_foto_Ana_Gotz_lilleDansen med_mr._Parkinson_5_foto_Ana_Gotz_lille


Kan man danse, når man har Parkinson? I maj 2017 fulgte et tv-hold 10 parkinson-patienter, og deres pårørende, i et intenst danseprojekt i Spanien. Det blev en uge fyldt med rørende oplevelser, solskin og højt humør 

Annonce

 
       
dk4 | Rådmandsgade 55 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.

Annonce