Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

Den irske whiskey-revolution (2:2)

Det var i Irland, at man første gang kunne finde dokumentation for destillering og nydelse af whiskey. Sidstnævnte faktisk i en så høj grad, at det forlyder, at en klanhøvding i år 1405 døde af at have indtaget for meget whiskey.

Siden da er de gyldne dråber blevet Irlands nationale drik, og indtil 1920’erne sad irerne på størstedelen af whiskey-markedet. Det vil sige, at for hver 10 whiskey’er, der blev solgt, så var de 7 af dem irske.

Men blandt andet den irske borgerkrig og alkoholforbuddet i USA havde store konsekvenser for den irske whiskey-industri. Så store at der i 1980'erne kun var meget få destillerier tilbage i Irland.

Inden for de seneste par år, er der sket en decideret whiskey-revolution i landet, hvor masser af nye destillerier dukker op, og med baggrund i den irske whiskey-tradition bliver der eksperimenteret med nye smagsvariationer.

I gennem to programmer rejser Kirstine Sideroff Larsen rundt i det irske whiskey-landskab for at finde ud af, hvorfor irsk whiskey er den bedst sælgende spiritus i verden lige nu.

Hun besøger blandt andet destilleriet, der laver danskernes irske favorit-whiskey, Tullamore Dew, det første destilleri i Dublin i over 125 år, Teeling Whisky Distillery samt en bondegård med et tilhørende destilleri.

I programmerne er der også gode råd at hente, hvis man ikke er helt sikker på, hvad fagudtrykkene som ”single malt”, ”blended whiskey” og ”pot still” egentlig betyder. Det svarer en af verdens førende whiskey-eksperter, Fionnán O''Connor, på samtidig med, at han fortæller om den irske whiskey-historie, og hvad det er, der netop gør, at den irske whiskey-produktion blomstrer i disse år.

Den irske_whiskey_revolution_2_900x405
   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Titangade 15 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.