Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

Annonce


Mit liv med Danmark Moritz Schramm

Moritz Schramm er lektor i tyske studier på Syddansk Universitet. Han er opvokset i Vestberlin og har læst tysk og statskundskab.

Han kom til Danmark for første gang gennem et udvekslingsprogram for studerende og havde dengang intet forhold til det land, hvor han i dag bor og arbejder.

I denne udgave af ”Mit liv med Danmark” taler Moritz Schramm om fremmedhed og identitet og fortæller om sine personlige erfaringer med at komme til Danmark som tysker. Han forklarer, hvorfor han mener, at man i Danmark har et meget eksotisk forhold til alt det tyske, og han kommer med bud på, hvordan man kan udbygge danskernes grundlæggende begejstring for Tyskland, men også hvordan det danske uddannelsessystem kan gøre tysk mere attraktivt. I løbet af samtalen forklarer han desuden, hvordan det, han selv kalder for små landes »mindreværdskompleks«, kan resultere i, at der i den danske offentlighed opstår nogle forkerte ideer om tyske forhold. Han fortæller også om sit arbejde med tyske studier og sit forskningsprojekt, der har et meget kontroversielt emne - nemlig hvordan migration påvirker samfundet, og hvordan mangfoldighed kan håndteres.

Med 11 nye programmer i serien ”Mit liv med Danmark” udbygger dk4 og Flensborg Avis TV samarbejdet for at styrke danskernes kendskab til det danske mindretal i Sydslesvig og for at fremme kulturudvekslingen mellem Danmark og grænseregionen.

I programrækken undersøger vi, hvordan danskere og tyskere syd for grænsen holder fast i deres identitet og deres liv med Danmark. Hvordan det er at leve et liv med Danmark udenfor Danmark, og hvordan det er i det daglige at leve i en både tysk og dansk verden og samtidig holde fast i det danske? Hvordan det er at leve som en del af det danske mindretal i Sydslesvig, og hvordan det er for tyskerne at leve side om side med de ca. 50 000 dansksindede i grænseregionen.

Programvært er chefredaktør Jørgen Møllekær, Flensborg Avis.
   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Rådmandsgade 55 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.