Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

Annonce


Søstrene Bisp på Borgen: Kristian Jensen

Han er vokset op i et samfund, hvor religionen satte synlige skel mellem mennesker: Der var de missionske og de grundtvigske, og de missionske gik til den missionske bager og de grundtvigske til den grundtvigske bager. Alligevel mener Kristian Jensen, at kristendommen er et livsgrundlag, der har lært ham om fællesskab og om den enkeltes ansvar for medmennesket og om frihed.

At folk i Danmark tror noget forskelligt, mener han ikke er et problem, og han synes heller ikke, at det er nødvendigt at lovgive fx om bederum og svinekød i danske institutioner.

Kristian Jensen er gæst i denne udgave af ”Søstrene Bisp på Borgen”, hvori han taler med biskop Marianne Christiansen om tro og politik og om religionens rolle i samfundet. Kristian Jensens motto eller grundsætning er:

”Jeg tror på, at du er eksperten i dit eget liv. Derfor skal du have friheden til at leve dit eget liv”.

Hvad driver folketingspolitikerne? Hvad tror de på? Hvilke værdier ligger til grund for deres politiske handlinger? Hvordan ser de på religionens rolle i det offentlige rum og på religionsfrihed? Har de en grundsætning, et motto, en fortælling eller noget andet, der er retningsgivende for deres virke som politiker?
Disse spørgsmål drøfter biskopperne Marianne Christiansen fra Haderslev Stift og Tine Lindhardt fra Fyens Stift, når de i dk4s nye programserie ”Søstrene Bisp på Borgen” rykker ind i Samtaleværelset på Christiansborg og møder en repræsentant fra samtlige partier i Folketinget

”Søstrene Bisp på Borgen” produceres i samarbejde med Fyens Stift og Haderslev Stift.

Annonce

   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Rådmandsgade 55 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.