Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

Annonce


Jagten på de magiske lyn

Danmarks astronaut Andreas Mogensen, var, i 2015, i stand til at fange billeder af de magiske lyn med sit kamera fra den internationale rumstation.

Dette projekt har kastet yderligere glans over fænomenerne og en stor skare af internationale forskere har høje forventninger til de første resultater fra ASIM (Atmosphere-Space Interactions Monitor) som offentliggøres 9. april 2019. Håbet er, at man får endnu en vigtig brik til bedre forståelse af jordens klima.

Jagten på magiske lyn begyndte for mange år siden. Der var mange historier, men ingen troede på dem før 1989, hvor en studerende fra USA ved et tilfælde tog et billede af en såkaldt ”rød fe” om natten over prærien. 10 år efter begyndte man herhjemme at arbejde med skabelsen af Danmarkshistoriens største rumprojekt nogensinde - ASIM, for at studere de spændende fænomener. ASIM blev sendt i rummet 2. april 2018.

Rumforskning er med til at øge interessen for naturvidenskab, men rumfart er også en fjern verden for de fleste. Filmen gør rumfarten mere nærværende og menneskelig. Ambitionen er, at vise, at man med passion, samarbejde, vilje, vedholdenhed og ikke mindst teknisk indsigt, kan skabe noget helt unikt.

Se et spot for programmet her
   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Rådmandsgade 55 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.