Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

Historien om et teater (2:11): Den sidste butik

I afsnit 2 fortæller Ghita Nørby og Martins mor, Nulle, om hvordan de spillede teater sammen i barndommen.

Nulles farfar byggede senere et modelteater til hende, som Martin fandt i kælderen som 9-årig - og fra da af var han solgt. Ligesom det er sket for utallige andre kulturpersonligheder gennem tiden, fra H.C. Andersen til Søren Pilmark. I afsnittet besøger vi også Danmarks sidste modelteaterbutik, og vi følger Martins familie, mens de opbygger første scene af ”Aladdin” - Sultan Solimans Palads.

”Historien om et teater” er en rejse i tiden, men også en fortælling om familiesammenhold, kreativitet, dannelse og passion – og om at være besat af modelteater.
Stuntman m.m. Martin Spang Olsen kastede sig i 2014 over modelteateret sammen med sine børn. Målet var dels at give noget af den dannelse videre, han selv havde fået som barn, dels at skabe lidt konkurrence til børnenes yndlingsbeskæftigelse, skærmene.

Programserien, der i alt tog 5 år at lave, er krydret med besøg hos modelteatereksperter, der viser deres hemmelige tricks og store samlinger. Vi hører også Søren Pilmark, Kasper Holten, Ghita Nørby, Nikolaj Hübbe, Baard Owe, Jytte Abildstrøm, Michael Schønwandt, Jan Hertz, James Price m.fl. fortælle, hvordan mødet med modelteateret har medvirket til at forme deres liv og karrierer. For modelteateret indeholder alle kreative udtryk.
Men mest af alt handler programrækken om Martins families 2-årige rejse mod en ambitiøs opsætning af forestillingen ”Aladdin”, og hvad rejsen kom til at betyde for dem.

Historien om_et_teater_2-11_Den sidste butik_2_800Historien om_et_teater_2-11_Den sidste butik_3_800
   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Rådmandsgade 55 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.