Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

Annonce


Teatermagasinet Speciel Dronningen og teatret

I denne særlige udgave af ”Teatermagasinet” handler det om Dronningens livslange teaterinteresse. Ikke blot har Dronningen fra barnsben været en særdeles flittig teatergænger, hun har også i mange sammenhænge, både på teater, film og fjernsyn arbejdet konkret som scenograf, især inden for ballettens verden.

”Teatermagasinet” er rykket ud af studiet og ind på Amalienborg, hvor dk4s teater-redaktør Henrik Lyding har fået mulighed for at tale med Dronningen om hendes glæde ved at få lov til at udfolde en helt anden side af sig selv i arbejdet med at skabe dekorationer og kostumer.

Dronningen har blandt andet skabt scenografien til en lang række H.C. Andersen-eventyr på Pantomimeteatret i Tivoli og i fjernsynet, foruden scenografien til balletten ”Et Folkesagn” på Det Kgl. Teater.

Henrik Lyding døde den 16. juli 2018.

dk4 markerer Hendes Majestæt Dronningens 80-års fødselsdag ved et gensyn med tre programmer fra arkivet: ”Kultur i Tivoli: Den kongelige husscenograf”, ”Majestæten og arkæologien: Samtale med en hobbyarkæolog” og ”Teatermagasinet Speciel: Dronningen og teatret ”.

Annonce

   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Rådmandsgade 55 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.