Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

Gadens børn - Pias kamp i Indien Foto Phillip Toft

Gadens børn - Pias kamp i Indien

I 2012 tog Pia Lindell Qwist på venindetur til Indien uden at vide, at det ville ændre hendes liv for altid. Hun blev fuldstændig rystet, da hun så hvor mange børn, der levede på gaden – uden forældre – og under de mest kummerlige forhold.

Den indiske ambassade estimerer, at der er omkring 314.700 gadebørn alene i byen Calcutta. Ud af dem arbejder cirka halvdelen som skrald-samlere, skopudsere, gadehandlere – og det, der er værre. De arbejder mellem 10-13 timer om dagen og er udsat for høje sundhedsrisici. Retten til at være barn og til at lege er stort set ikkeeksisterende.

Pia besluttede, at hun måtte gøre noget. Hun startede med at sælge ud af alt sit dyre tøj og sine tasker, sko og smykker, da hun kom tilbage til Danmark. Og det blev startskuddet til Gadens Børn, som i dag består af 3 skoler, 1 sundhedsklinik, et baby- og mødre center, et afterschool-program i slummen - og daglig opsøgende arbejde i lokalområdet – plus et 1 pige-børnehjem under opbygning. Derudover får 600 børn dagligt mad, skoleundervisning og sundhedstjek.

Sidste år meldte Pia Brixved sig som frivillige under Gadens Børn og blev tilkoblet forskellige projekter i Danmark. Der åbnede sig en verden af ildsjæle og hårdt arbejde – men var det, det værd? Gik pengene til det oprindelige formål – nemlig børnene, og var det overhovedet muligt at gøre en forskel på trods af kulturelle, geografiske og menneskelige forskelligheder?

Hun besluttede sig at rejse ned til Calcutta for at se med egne øjne, hvad Pia og Gadens Børn gør for de allersvageste i samfundet. Det blev til en kontrastfyld tur, hvor seeren får lov til at komme med igennem hele følelsesregisteret, når Brixved møder den baske hverdag for børnene i Indien – en kamp om liv og død.

Se et spot for programmet her

Gadens boern_Pias_kamp_i_Indien_800x450Gadens boern_Pias_kamp_i_Indien_2_800x450
   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Rådmandsgade 55 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.