Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

Benløse fugle og creme brulé

Benløse fugle
 700 gram okseklump i tynde skiver
 2 gulerødder
 Bacon i skiver (et stykke pr. kødstykke)
 1 løg
 7 dl fond – gerne en god bouillon
 2-3 dl piskefløde
 Timian
 Laurbærblade
 Ribsgelé
 Mel
 Rapsolie
 100 gram smør
 Salt og peber

Okseklumpen skæres i tynde skiver på tværs af kødtrådene. Bank dem til de er flade.
Skræl gulerødder og skær i stave.
Kom en skive bacon og gulerodsstænger ind i kødet og krydre med salt og peber. Luk sammen med kødnål eller bind med kødsnor. Puder kødet i mel.
Kom olie på en pande og varm op – når olien er varm, kommes smørret på og lad det bruse op. Brun kødet godt på alle sider og hæld fonden på. Skyllet timian, laurbær og et løg, som er skrællet og skåret i halve ringe kommes i fonden. Kom lidt ekstra salt og peber ved og kog godt igennem. Hæld hele molevitten i et ildfast fad og kom det i en forvarmet ovn ved 190 grader i ca. 1 ½ time.
Tag fadet ud af ovnen og kom de benløsefugle op i en skål og dæk den til med sølvpapir.
Imens sigter du saucen op i en pande eller en gryde og koger det igennem med piskefløde til den er jævn. Smag til med ribsgelé, lidt koldt smør og måske lidt mere salt og peber. Kom kødet op i saucen og varm den igennem.
Server med kartoffelmos og lidt ribsgelé og nyd i fulde drag. Jeg ved det var en af min saglige fars yndlingsretter og derfor vil jeg nyde en god portion og huske de gode stunder med ham.
God fornøjelse!

Kartoffelmos
 4-5 store bagekartofler
 1 stk. gulerod
 1 stk. løg
 Timian
 Laurbær
 Smør 50-75 gram
 1 dl piskefløde
 1 dl sødmælk
 Salt og peber

Skræl dine kartofler, løg og din gulerod og skær i mindre stykker. Kog i rigeligt vand uden salt sammen med timian og laurbær til det er godt mørt.
Hæld vandet fra, men gem lidt til din mos hvis den mangler smag eller bliver for tør. Pil timian og laurbær fra og mos kartofler, løg og gulerod.
Kom piskefløde og sødmælk ved og smag til med salt og peber. Kom kun lidt af væden i ad gangen, så mosen ikke bliver for tynd og smag evt. til med kogelagen også.
God tur!

Min mormors_favoritter-Den_Skaldede_Kok_laver_mad_benloese_fugle_og_creme_brule_3_800x450Min mormors_favoritter-Den_Skaldede_Kok_laver_mad_benloese_fugle_og_creme_brule_kartoffelmos
Creme bulé

 1/2 l piskefløde
 1 dl sødmælk
 6 æggeblommer
 2 tsk. vaniljesukker
 1 dl sukker
 1 banan
 Mørk chokolade til at pynte med

Hæld piskefløde og sødmælk op i en gryde og kom vanilje ved. Varm op til kogepunktet. Imens pisker du æggeblommer med sukker til den er lys og luftig.
Når piskefløden og mælken er varm, hælder du væsken over æggene. Lidt ad gangen, mens du pisker. Hæld i skåle eller forme og bag i forvarmet ovn i vandbad ved 125 grader 40-50 minutter.
Tag ud af ovnen og kom i køleskab mellem 3-5 timer. Pynt med tynd skåret banan, skær skiverne på skrå så de bliver lidt lange. Pynt med revet mørk chokolade.
God fornøjelse!

Min mormors_favoritter-Den_Skaldede_Kok_laver_mad_benloese_fugle_og_creme_brule_cb_900x405
   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Titangade 15 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.