Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

Bøf bearnaise m. fritter efterfulgt af chokoladekage

Bøf bearnaise 
 4 bøffer af oksefilet
 2 hjertesalat
 12-14 skiver bacon
 1 stk. squash
 1 stk. chili
 Hvidløg og citronskal

Bearnaisesauce 
 4 æggeblommer
 400 gram smør
 Estragoneddike
 Frisk estragon
 Salt og peber
 ½ dl sherryeddike
 ½ dl hvidvin
 1 spsk. vand
 ½ løg i skiver

Krydder din bøffer med salt og peber. Lad dem endelig stå lidt, så de får lidt højere temperatur inden du steger dem. Skær enderne af dine bagekartofler og skræl sådan at kartoflerne ender i firkanter del i passende stykker og i den tykkelse du ønsker dine pommes fritter. Koges 4-6 minutter alt efter tykkelsen. Køl helt af, inden du begynder af bage i olie. De bages af to omgange først ved ca. 160 grader og dernæst ved ca. 190 grader. Imens deler du hjertesalaten i to og omvikler med bacon, kom i et ildfast fad og kom lidt olie over samt salt og peber og ind i ovnen som er forvarmet til 170 grader. Bag til bacon er sprød eller har tagen den farve, du ønsker. Du kan evt. give den en kort tur med på grillpanden.

Kom sherryeddike, hvidvin og vand i en gryde med frisk estragon og løg, salt og peber – og lad det reducerer til ca. ½-delen eller mindre, hvis du vil have den kraftigere. Smelt dit smør ved svag varme mens du legerer dine æggeblommer med estragoneddike og bearnaiseessens til en lys og luftig masse. Smag til med salt og peber og pisk det smeltede smør i lidt ad gangen. Hvis den er ved at skille, kom lidt koldt vand ved – eller hvis du syntes, den bliver lidt for tyk, kan du justere med lidt vand. Kom friskskåret estragon i og vend rundt. Hokuspokus, så har du bearnaise.

Kom grillpanden på varmen og varm langsomt op. Hæld lidt olie over dine bøffer. Skær et hak i fedtkanten sådan at du skærer senen over, under fedtet. Olie smøres også på dine grøntsager og grill dem sammen med bøffen. Husk også salt og peber på dem. Lad bøffen hvile eller trække lige så lang tid som det har grillet den, inden du skærer i den. Men lige inden servering riv frisk hvidløg og citronskal over bøffen.
Server med squash, chili, hjertesalat i bacon, pommes fritter og dejlig bearnaise.

Min mormors_favoritter-Boef_fritter_chokoladekage_boef_800x450Min mormors_favoritter-Boef_fritter_chokoladekage_chokoladekage_800x450
Dobbelt chokoladekage 
 300 gram chokolade 53 % eller den, du mener er den rigtige.
 300 gram sukker 
 300 gram smør
 8 æggeblommer
 8 æggehvider 
 Jordbær, blåbær, brombær, hindbær, mynte til pynt. 
 Piskefløde til flødeskum 
 Rosa støv (kan undværes)

Kom chokolade, koldt smør og sukker i en skål og smelt det over et vandbad til sukkeret er opløst. Afkøl let og vend æggeblommer forsigtigt i et ad gangen, eller som du magter det. Herefter de stiftpiskede hvider som vendes forsigtigt i. 
Smør en bageform og kom 2/3 dele af massen i, den sidste 1/3 del gemmer du til kagen er bagt. Bag kagen ved 175 grader og bag i ca. 45 minutter. Tag kagen ud og lad den afkøle lidt inden du kommer den sidste del af massen over. Kom i køleskabet i mindst 4-5 timer eller gerne lav kagen dagen før.
Server med flødeskum og de blandede bær, lidt rosa støv og mynte.

Rigtig god fornøjelse. Fandme luksus!

Bøf Bearnaise 
   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Titangade 15 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.