Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

Dansk-tysk med Matlok om Tyskland efter Merkel: Björn Engholm

I denne udgave af ”Dansk-tysk med Matlok om Tyskland efter Merkel” er Siegfried Matlok taget til en socialdemokratisk højborg, nemlig til hansestaden Lübeck, hvor tidligere SPD-kansler Willy Brandt er født, og hvor forfatteren Günter Grass har sat dybe spor.

Her møder Matlok en anden tidligere socialdemokratisk partiformand, ministerpræsident og kanslerkandidat, nemlig Björn Engholm, der også var den første tyske politiker, der i Slesvig-Holsten satte Danmark og Skandinavien på landkortet, og som foreslog statsminister Poul Schlüter, at Femern-forbindelsen skulle være et dansk-tysk projekt.

Matlok og Engholm samler op på disse temaer, men samtalens hovedfokus er det forestående tyske valg den 26. september. Hvad mener ”elder statesman” Engholm om Tyskland og tysk politik umiddelbart før valget? Hvad tænker den tidligere SPD-formand om sit partis nedtur i de seneste årtier? Hvordan vurderer han de fire kanslerkandidaters chancer, og hvilke muligheder for regeringssamarbejde ser han efter valget?

Ved valget den 26. september viser den foreløbige optælling af stemmerne: SPD 25,7 %, CDU/CSU 24,1 %, De Grønne 14,8 %, FDP 11,5 %, AfD 10,3 % og Die Linke 4,9 %, Andre 8,7%. Sonderingerne om en ny regering er i gang.

Se et spot for programmet her

   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Rådmandsgade 55 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.