Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

Noget i glasset - amerikansk vin

I denne udgave af ”Noget i glasset”, kaster vi os ud i temaet amerikansk vin.

Tilbage i 1976 blev der i Paris gennemført en legendarisk og historisk smagning af amerikansk vin, målt op imod de bedste vine fra Frankrig. Frankrig havde alle dage været i den gule førertrøje, når det gjaldt vin, men det satte den nu afdøde, berømte, engelske vinelsker og skribent Steven Spurrier sig for at lave om på.

På trods af familiens forventninger om, at Hr. Spurrier ville følge i faderens fodspor og gå ind i finansverdenen, så ville han det selv i den grad anderledes. Han var passioneret vinelsker og Ib Bergkjær var heldig at møde herren ved mange lejligheder, i forbindelse med middage på slotte i Bordeaux og på udstillinger, hvor han i sit virke som journalist for tidsskriftet ”Decanter” befandt sig som en fisk i vandet og var vellidt af alle.

Tilbage i 70´erne bosatte Spurrier sig i Paris og åbnede en vinhandel og vinskole. Det var Hr. Spurrier, der med sin blindsmagning af de bedste amerikanske vine målt op imod de bedste franske, for alvor fik kickstartet efterspørgslen og interessen for amerikansk vin. Personligt har Ib Bergkjær haft mange fantastiske oplevelser med amerikansk vin, men er ikke ekspert ud i områdets vine. Derfor har han i dagens anledning allieret sig med Mr. American wine i Danmark, nemlig; Hr. Keld Johnsen, der - om nogen - har indsigt i amerikansk vin.

Vært: Ib Bergkjær.
   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Titangade 15 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.