Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

En hverdag i Danmark for ukrainske flygtninge

Hvordan det er at blive tvunget væk fra sin hjemstavn på grund af en krig – væk fra hjem, familie, venner – fra alt, hvad man kender og kun med en enkelt kuffert, der indeholder den allermest nødvendige bagage, er svært at forestille sig, men det er virkeligheden for mange ukrainere.

Det drejer sig om ca. 8 millioner mennesker der, ifølge FN, er flygtet fra Ukraine. Ca. 22.000 er kommet til Danmark og langt størstedelen er kvinder og børn – fordi manden, faderen eller sønnen, er blevet tilbage i Ukraine for at kæmpe for sit land. Alle skal finde en hverdag, de kan få til at fungere i Danmark – en hverdag der skal være så normal som mulig, selv om de lever hvert minut, hvert sekund – døgnet rundt, med frygten for, at der skal ske deres mænd, sønner eller fædre noget i krigen.

Vi møder nogle af dem, der er kommet til Aarhus, hvor de fortæller deres historie – om hvordan de, indtil den 24. februar 2022, ikke troede på, at der for alvor ville udbryde en krig, men måtte sande, at de tog fejl. De fortæller om flugten, om at måtte gemme sig i kældre, om ikke at have mad – og om angsten. Og de fortæller om, hvordan det er at komme til Danmark, og hvordan det lykkes at få en hverdag til at fungere.


Se programmet allerede nu på dk4.tv

Se et spot for programmet her:

   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Titangade 15 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.