Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

Thorsvang Samlermuseum: Oplev Danmarks fortid på Møn

På Møn findes Danmarks måske fineste og bedst bevarede samling af alt fra dagligdagen gennem de seneste 100 år. Museet hedder Thorsvang Samlermuseum – og i tre udsendelser viser dk4 nogle af de mange detaljer, der får minderne til at blomstre.

På Thorsvang Samlermuseum finder vi nærmest alt – her er genopbygget tidligere forretninger med dagligvare, porcelæn, radioer, fotoapparater, frimærker, biler, motorcykler og legetøj – ja, rækken af genstande fra perioden er uendelig.

På museet er det aktive frivillige seniorer, der står til rådighed for at vise frem og fortælle fra fortiden og lige ind i nutiden, så fremtidens befolkning kan erfare og få fælles oplevelser. Initiativtageren til museet er Henrik Hjortkær, der allerede som 7-årig begyndte at samle – på stort set alt – og begyndte med vaskebrætter. I godt 50 år er det blevet til i tusinde vis af små og store genstande fra dagligdagen, og for ti år siden resulterede det i samlermuseet på Møn. At opleve et par timer eller tre sammen som familie, i flere generationer, giver mening og binder familien tættere sammen.

Men også samtalerne med både de frivillige og museumslederen giver god mening, når familien rykker sammen om tv-skærmen for at fornemme stemningen på Danmarks Samlermuseum. Oplev fortiden i nutiden - det giver perspektiv for fremtiden.


Se programmerne allerede nu på dk4.tv

Se et spot for programmet her:

   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Titangade 15 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.