Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

Kalk, kilder, kunst og kold krig - i Rebildcentret

Thingbæk Kalkminer - der ligger ved Rold Skov - er skabt af den idérige og fremsynede billedhugger Anders Bundgaard og søn. Om den kreative åre ligger til egnens folk skal være usagt - men Niels Moes, som flyttede hertil i 1977, fangede tråden - og med hans idérigdom og ikke mindst entusiasme og viljestyrke, har han sikret at historien ikke bliver glemt.

Det er historien om Anders Bundgaard, der arbejdede som succesfuld billedhugger i København - men var barnefødt i Thingbæk. Bundgaard er nok mest kendt for Gefionspringvandet og Cimbrertyren. Han var stolt af sin hjemegn, så derfor lå det ham ikke fjernt at købe Thingbæk Kalkminer, da de blev til salg, hvilket han havde økonomisk mulighed for, bl.a. efter udsmykning med 150 værker på Københavns Rådhus.

Det er også et stykke egnshistorie, som handler om kalken og om den store koncentration af de mange kilder, som netop skyldes den højtliggende kalk i undergrunden. Når kalken ligger højt, betyder det at grundvandet let kan sive op, og et massivt tryk fra undergrunden presser vandet op gennem jorden og viser sig som de kilder, vi kender i dag.

Sidst, men ikke mindst - så ligger Thingbæk Kalkminer som nabo til Rebilds dybeste hemmelighed, nemlig Regan Vest, som netop er åbnet for offentligheden. Det har ført til, at Niels Moes har valgt at vise og fortælle historien om Den Kolde Krig og Regan Vest i en af de mange udstillingslokaler i Rebildcentret.


Se programmet allerede nu på dk4.tv


Se et spot for programmet her:

   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Titangade 15 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.