Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

Aktuelt gensyn: Musikalsk Talkshow - Alex Riel

83 år blev det til, for en af dansk musiks store stjerner – og som hans kone skrev på Facebook ”Himlen er blevet en trommeslager rigere”.

Alex Riel (13. sep. 1940 til 9. juni 2024) havde en fantastisk karriere og hans aftryk på dansk musik er markant. Han var heldig at leve i en tid, hvor den håndspillede musik undergik store ændringer – og han var ikke en mand, der lod sig begrænse af genrer.

I anledningen af hans 60-års fødselsdag i 2001 var Alex Riel gæst hos Frantz Howitz i ”Musikalsk Talkshow”. På det tidspunkt havde Alex Riel spillet musik i mange forskellige sammenhænge, men et af de lykkeligste samarbejder, var med bassisten Mads Vinding og pianisten Carsten Dahl, som begge er med i ”Musikalsk Talkshow”. De tres samarbejde resulterede i en nominering til en Danish Music Award for den anmelderroste cd ”Mads Vinding Trio - Six Hands Tree Minds One Heart”, som man kan høre smagsprøver fra i dk4’s program.

Men Alex Riel var med der, hvor det skete – både når det gjaldt rock og pop, men også jazzmusikken, hvor han – både nationalt og internationalt – hørte til de førende trommeslagere. Alex Riel fortæller i interviewet med Frantz Howitz fx om tiden med Savage Rose, der bl.a. skabte skandalesensation på Newport Festivalen med nummeret ”My Family Was Gay”. Året efter var Alex Riel atter gæst på Newport i anden sammenhæng, hvor den legendariske Frank Zappa var hans private roadie. Også jazzpersonligheder som Dexter Gordon og Ben Webster mindes som kunstnere, der har haft stor indflydelse på Alex Riels trommespil.

Der er mange gode anekdoter i programmet – og selvom der mangler historier fra de sidste 20 år, giver det et godt indblik i Alex Riels betydning i dansk musik, hans personlighed og hans engagement.
   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Titangade 15 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.