Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

Rundt om nytårs-grillen - Hovedret

4 personer

Ingredienser
Beef Wellington
1 kg afpareret oksefilet
1 plade butterdej
1 kg blandede svampe
5 skiver serranoskinke
100 gram foie gras terrine
2 spsk. Dijon sennep

Tilberedning
Grillen tændes op til høj direkte varme. Smør risten, og brun kødet på alle sider. Husk at krydre med salt og peber. Når kødet er brunet af, kommes det op på et stykke papir, som kan suge overskyende væde.
Svampene skæres ud i nogle grove stykker og kommes op i en blender eller en foodprocessor. Blend nu svampene, til de er blevet til en ensartet masse. Kom dem op i en bakke, og sæt bakken på grillen ved indirekte varme. Der skal de stå, ind til al væden er fordampet. Man skal lige røre i dem engang imellem. Smag til med salt og peber.
Mens kødet ligger på klædet, kommer man et stykke husholdningsfilm ud på bordet. (ca. 30 x 30 cm). Oven på filmen breder man serranoskinken ud. Oven på serranoskinken kommer man svampemassen. I midten af massen lægger man kødet. Pensl så kødet med sennep, og skær skiver af foie gras terrinen og læg dem oven på kødet.
Nu skal man rulle det hele sammen til en pølse. Brug filmen til at rulle med. Sørg for, at serranoskinken når hele vejen rundt om kødet, da fyldet ellers godt kan falde ud. Læg den nu på køl i et par timer, så den bliver lidt fast i det. Herefter lægger man butterdejen ud på bordet og pakker kødet ind i den. Sørg for at lukke enderne helt til. Sørg ligeledes for, at samlingen er i bunden af rullen.
Når kødet skal steges, så tænd grillen op til indirekte varme ca. 200 grader. Kom kødet på en bageplade med bagepapir, og sæt den ind på risten. Kødet skal stege i ca. 30-35 minutter. Hvis man vil sikre sig, at man ikke kommer til at stege kødet for meget, så brug et stegetermometer, og der skal temp. være 54 grader, når det skal ud. Lad kødet hvile i 15 minutter inden udskæring.


Kartoffel

Ingredienser
4 bagekartofler
Afklaret smør
½ bundt timian
2 fed hvidløg
Olie

Tilberedning
Smøret koges med timian og hakket hvidløg. Kartoflerne skrælles og skæres i meget tynde skiver. Tag en lille bakke, og pensel bunden med lidt af smørret. Kom et lag kartofler på og pensel igen med smørret. Denne proces forsættes, til man kar en kartoffelkage der er 3 cm høj. Slut af med at pensle, og krydr med salt og peber. Nu skal den på grillen ved indirekte varme og bage i ca. 1 time ved 140 grader. Når den er færdigbagt, tages den ud og sættes på køl. Sørg for at komme noget ovenpå den, så den kan ligge i pres. Når den er kold skæres kanterne af, og det resterende deles i 4 lige store stykker.
Kom en pande på grillen ved direkte varme med lidt olie på. Kom nu kartoffelstykkerne på panden, og steg dem på den ene side. Når de har fået en flot stegeskorpe, vendes de om, og grillen gøres klar til indirekte varme. Bag dem nu i 15 minutter. Krydr igen med salt og peber lige inden servering.


Løg

Ingredienser
20 perleløg
1 dl æblecidereddike
4 enebær
60 gram akaciehonning
1 dl vand
1 kvist timian

Tilberedning
Pil perleløgene. Bring nu en gryde med vand i kog, og når vandet koger, kommes perleløgene i. Når vandet koger igen, tages perleløgene op og kommes i en skål med koldt vand. Når de er kolde, skal de halveres, og bladene pilles af. Kom nu enebær, honning, timian og vandet i en gryde, og bring det i kog. Når det koger, tages gryden af varmen, og lagen hældes over løgskallerne. Lad dem trække i 30 minutter.


Persillepuré

Ingredienser
1 bdt. bredbladet persille
Dansk vand

Tilberedning
Kom en gryde med vand i kog. Når vandet koger, kommes persille i. Lad persillen koge, ind til den er helt mør. Kom så persillen op i en skål med isvand. Når persillen er blevet helt kold, tages den op af vandet, og så skal vandet vrides fra. Kom nu persillen op i en blender, og blend persillen til en glat puré sammen med lidt mineralvand. Smag til med salt og peber.


Peberglace

Ingredienser
Persillestilke
2 stk. skalotteløg
1 solo hvidløg
1 spsk. Madagaskar-peber
2 stk. tomater
¼ bundt timian
1dl. portvin
1dl. cognac
½ flaske rødvin
½ l kalvefond

Tilberedning
Løg, hvidløg og tomater hakkes groft.
Kom en wok på din kuglegrill, og kom lidt olie i wokken. Persillestilkene sauteres i olien sammen med løg, hvidløg, madagaskarpeber, tomater og timian. Når tingene er halvt møre, tilsættes cognac og portvin og flamberes og reducer indtil det halve. Tilsæt rødvin og reducer igen ind til det halve. Tilsæt nu fond, og kog ind til det har sauce-konsistens. Saucen sigtes og smages til med salt og peber.
   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Titangade 15 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.