Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

Rundt om nytårs-grillen - Dessert

4 personer


Chokoladekage

Ingredienser
300 g mørk chokolade
300 g smør
300 g sukker
1½ dl pasteuriseret æggeblomme
1½ dl pasteuriseret æggehvide (stiftpiskede)
2 dl piskefløde

Tilberedning
Sukker og smør kommes i en gryde og smeltes ved svag varme. Det skal blive til en glat masse. Når den er det, kommes chokoladen i, og det smeltes i den lune masse. Herefter kommes æggeblommen i, og det hele røres sammen. (det er en god ide at bruge en stavblender til dette, da det giver den bedste konsistens). Til sidst vendes de stiftpiskede æggehvider i. Kom nu halvdelen af massen op i en smurt form. Den anden halvdel røres op med 2 dl piskefløde og kommes i en sprøjtepose til senere brug.
Tænd grillen op til indirekte varme (180 grader ca.) Sæt kagen på risten, og bag den i 1½ time. Når den er færdig skal den på køl, ind til den skal serveres. Før servering skæres kanterne væk, og kagen skæres ud i rektangulære stykker.


Chokorør

Ingredienser
200 g chokolade
4 stykker lamineringspapir

Tilberedning
Chokoladen kommes i et vandbad. Mens chokoladen smelter, tager man lamineringspapiret og ruller det sammen til et langt rør (1 cm i diameter). Den smeltede chokolade hældes ind igennem røret. Sørg for, at der er chokolade hele vejen rundt i røret. Kom rørene på frost i minimum 1 time. Når de er frosne, fjernes papiret og rørene skæres til i enderne med en varm kniv (røret skal være 8 cm langt) Nu tager man sprøjteposen med chokolademassen og fylder røret med den. Kom dem på køl ind til servering.


Myntesukker

Ingredienser
Mynte
Sukker

Tilberedning
Sukker og mynte kommes i en blender eller foodprocessor og køres til en blandet masse. Kommes i en skål. Opbevarer den på frost for at holde på den grønne farve ind til servering.


Grillet hvid chokolade

Ingredienser
200 g revet hvid chokolade

Tilberedning
Chokoladen kommes på en bageplade beklædt med bagepapir.
Grillen gøres klar til indirekte varme, og bagepladen kommes ind i grillen. Bag chokoladen, til den har fået en mørk farve. Kom den på frost øjeblikkeligt. Lige inden servering tages chokoladen ud, og den hakkes groft.


Syltede kirsebær

Ingredienser
2 dl portvin
Saften af 2 appelsiner
1 dl akaciehonning
16 kirsebær

Tilberedning
Portvin, appelsinsaft og honning koges op. Når den har kogt i 5 minutter, tages den af og køles lidt ned, hvorefter den hældes over kirsebærrene. Dette må gerne gøres dagen før.


Hvid chokolade creme

Ingredienser
100 g god hvid chokolade
3 pasteuriserede æggeblommer
2 spsk. flormelis
1 dl piskefløde

Tilberedning
Hak, og smelt den hvide chokolade over vandbad. Pisk æggeblommerne med flormelis, til det er cremet. Rør chokoladen i æggeblandingen. Pisk fløden til blødt skum, og vend det i chokoladeblandingen.
   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Titangade 15 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.