Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

Dansk strikkekunst: Hanne Falkenberg



Mød et af de store ikoner inden for dansk strikkedesign – Hanne Falkenberg

Det er ikke hver dag, det danske strikkefolk får mulighed for at møde ét af de store ikoner inden for dansk strikkedesign - Hanne Falkenberg. Hun er nemlig en sky personlighed, der sjældent stiller op til foredrag og interview. Hun har dog indvilliget i at medvirke i dk4´s serie om danske strikkedesignere, hvor Marianne Isager, Vivian Høxbro og Christel Seyfarth også er personligheder, man kan møde.

Hanne Falkenberg har ikke haft stort behov for at "sælge sig selv", siden hun udviklede sin særlige geometriske stil, og talentet for alvor fik mulighed for at folde sig ud. Hendes kits med garn og opskrifter sælger nemlig sig selv i kraft af deres kvalitet og store skønhed. Ca. 13.000 kits ryger årligt ud til de strikkelystne gennem 85 forhandlere fordelt rundt om i Danmark, Norge, Sverige, Holland, Tyskland, Schweiz og England. Læg dertil en agent, der sælger Hanne Falkenberg kits til hele U.S.A.

Selv har Hanne Falkenberg valgt ikke at have nogen butik, men selvfølgelig kan man købe hendes modeller i hendes hjemby Mariager, hvor dk4´s udsendelse er optaget.

Det er også den smukke Mariager by, der er kulisse, når skuespillerinden og modellen Katrine Falkenberg viser sin "papmors" sweaters til musik af jazzsaxofonisten Hans Ulrik.

Når man ser på Hanne Falkenbergs designs, lægger man især mærke til den geometriske enkelhed og hendes arbejde med at skabe "rum" og bevægelse. Det bringer tankerne hen på fx Jørn Utzons operahus i Sidney. Arkitektur er da også det, der inspirerer hende mest. Et andet karakteristisk træk er, at alt skal strikkes i retstrikning og kun med én farve af gangen. Til gengæld er der mange underholdende udfordringer for den strikker, der kaster sig over et Hanne Falkenberg design. Næsten alle designs skal fx strikkes ud i ét - med mindst mulige sammensyninger. Det kan være svært, men som Hanne Falkenberg siger: "Følger man opskriften, får man et godt resultat".
   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Titangade 15 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.