Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

Stor tv-nyhed til danske NBA-fans

dk4 og DR3 indgår historisk tv-samarbejde, der betyder, at superstjerner som Kobe Bryant, Lebron James og Kevin Durant ofte gæster de danske tv-skærme.


Søndag den 17. november skrives et stykke dansk tv-historie, når DR3 sender direkte fra opgøret mellem Toronto Raptors og Portland Trailblazers i den prestigefyldte amerikanske NBA turnering. Det er nemlig kollegaerne fra dk4, som leverer produktionen, og det er dk4´s kendte basketball-kommentatorer Thomas Bilde og Peter Wang, som guider seerne gennem kampen.
Og der er ikke tale om en engangsforestilling, for samarbejdet omfatter hele 80 kampe i indeværende sæson, hvor kampene fordeles mellem dk4 og DR3. Samtlige kampe transmitteres fra dk4's sports-studie i Aarhus fuldstændig, som seerne kender det i dag.

dk4's sportschef, Kristian Hyldgaard udtaler:
"Vi går mod strømmen med denne aftale. Hvor mange andre tv stationer kæmper om sportsrettigheder indbyrdes, er dette samarbejde til fordel for både dk4 og DR3.
Vi udvider antallet af NBA kampe på dansk tv til det dobbelte, og DR3 bliver medejer og medspiller på udsendelserne, som vi fremadrettet vil udvikle sammen i de rammer, som seerne kender.
Vi styrker produktet til gavn for NBA, for basketball i Danmark og vigtigst af alt de mange danske NBA-fans."

dk4 og DR har tidligere samarbejdet om basketball. Senest da DR brugte dk4's kommentatorer Peter Wang og Thomas Bilde i forbindelse med OL i London i 2012.
Basketball har været et væsentligt element på dk4´s sendeflade siden 2004, hvor man begyndte at transmittere fra den danske liga, hvilket stationen stadig gør hver torsdag aften.
I 2007 startede sendingerne fra NBA, og populariteten for udsendelserne har været stødt stigende.
Så basketball er i 2013 blevet synonym med dk4 og et stærkt brand for kanalen. Populariteten deler dk4 gerne med DR3:

"Det er fortsat dk4, der ejer rettigheder til NBA i Danmark, og vi sublicenserer udvalgte kampe til DR3.
Vi har brugt mange år og kræfter på at bygge basketball og NBA op til den succes, det er i dag. Basketball er en vigtig del af dk4's identitet, men for os handler det ikke kun om eksklusiviteten. Det handler også om udbredelse. Vi har nu fået endnu en engageret medspiller, som vil være med til at øge udbredelsen og omtalen af basketball i Danmark." siger Kristian Hyldgaard.

Dk4's administrerende direktør og ejer Stig H. Hasner, er stolt over at dk4 endnu gang har formået løfte en sportsgren:

"I starten 00'erne opbyggede dk4 speedway, der på daværende tidspunkt var på et nulpunkt. I 2004 var speedway blevet et fyrtårn på dk4 med over 200.000 seere, og i forlængelse af den succes blev sporten udvidet på dk4, med basketball.
For mig var det åbenlyst, at tendenserne i tiden var meget til streetkulturen, og populariteten for amerikansk sport var kraftigt stigende.
Basketball var ideel til at tiltrække det unge seer-segment. Det var ganske enkelt trendy.
Jeg synes denne aftale også er en ultimativ anekendelse af det arbejde dk4's sportsredaktion har lavet igennem årene, og jeg er sikker på at populariteten kun vil øges" Siger Stig H. Hasner.

I sæsonen 2012-13 blev der på dk4 tv-transmitteret basketball i 29.340 minutter, hvilket svarer til 489,12 timer eller 20,38 dage.
dk4 når ud til omkring 2 millioner danske husstande, men med DR3 får endnu flere danskere mulighed for at følge de dramatiske og intense opgør fra en af verdens største sports-turneringer


Kommende NBA kampe:

dk4 - Søndag kl. 18.00: New York Knicks – San Antonio Spurs

DR3 – Søndag d. 17/11 kl. 19.00: Toronto Raptors – Portland Trailblazers

DR3 – Søndag d. 24/11 kl. 21.30: Chicago Bulls - L.A. Clippers

dk4 – Søndag d. 1/12 kl. 19.00: Toronto Raptors – Denver Nuggets
                                   kl. 21.30: L.A. Clippers – Indiana Pacers
   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Titangade 15 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.