Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

Bi Skaarups bedste (9:16): Gammelt brød og historiske kager (2)

Rugbrødslagkagen er en fast del af de traditionsrige sønderjyske kaffeborde, hvor der skulle serveres syv slags hårde kager og syv slags bløde. Bi Skaarup viser, hvordan man tilbereder den ”fyldige” lagkage.

Det er ikke småting, man kommer ud for, hvis man inviteres som gæst til et ægte sønderjysk kaffebord. Hele 14 slags kager skal smages, før husfruen er tilfreds og undlader yderligere nøden.

I 2 del af programserien ”Gammelt brød og historiske kager” lavede historiske kogekone Bi Skaarup dog kun en rugbrødslagkage til seerne og køkkenskriveren Frantz Howitz. Er man som seer interesseret i opskriften, er det bestemt en god ide at se programmet. I tilgift får man en masse gode historier fortalt af bl.a. museumsinspektør Rikke Ruhe på Frilandsmuseet, der sætter traditionen med de store kaffeborde i Sønderjylland ind i den historiske sammenhæng.

Der er også sundere sager på programmet, når det handler om historisk bagværk i det gamle køkken på Herregården fra Fjellerup på Djursland. Bi Skaarup demonstrerede, hvor let det er at bage rugbrød af en speciel svedjerug, der smager nøddeagtigt og anderledes end ”almindelige” rugbrød. Der sluttes ”uartigt” af med en ægte, fynsk brunsvigerkage – selvfølgelig med en tår kaffe til.

Opskrifterne kan ses på denne adresse: www.historiskmad.dk
   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Titangade 15 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.