Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

Dina og Oles Talkshow: Sociale opfindelser med stor betydning

Dina og Oles talkshow sætter i dag fokus på sociale opfindelser.

Den største sociale opfindelse i Danmark er den prisbelønnede pionervirksomhed Specialisterne, som har skabt masser af arbejdspladser til mennesker med autisme.
Nogle af de største genier har og har haft diagnoser inden for autismespektret: Einstein, Michelangelo og Stanley Kubrick. Mange autister har særlige evner, men også ofte sociale udfordringer, der gør det svært at indgå i sociale sammenhænge og tilpasse sig traditionelle arbejdsmønstre. Administrerende direktør hos Specialisterne Johnnie Kragh er gæst hos Ole og Dina sammen med Michael Frimann, som har fået et job som specialist.

I talkshowet får vi også besøg af to meget engagerede unge studerende fra Dansic, der arbejder med social innovation. De har netop samlet 350 danske studerende på tværs af uddannelser til en konference i håb om at løse en vigtig samfundsudfordring og gøre det attraktivt at bo i Danmarks ghettobebyggelser.

Er det farligt for Danmark at nogen føler sig udenfor? Findes der såkaldte modborgere i Danmark? Det mener rapperen Ali Sufi, og i følge ham er det de mennesker, der føler sig socialt udstødte, som vi skal gøre en indsats overfor på frem kun at bruge millioner af kroner på en ydre fjende, vi kalder terror. Ali Sufi kender til alle samfundslag, gennem det liv han har levet – først som flygtning, senere opvokset i en ghetto i Danmark. Som voksen har han taget en akademisk uddannelse, hvor han har skrevet speciale om tendensen til modborgerskab blandt unge minoritetsdrenge i Danmark, og i programmet fortæller han, hvad der er den vigtigste indsats i forebyggelsen af, at nogen vender sig mod det danske samfund.

 

Dina og_Oles_Talkshow_sociale_opfindelser_medvirkende_900x405
   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Titangade 15 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.