Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

Carl Nielsen (150 år) og klavermusikken

Den 9. juni 2015 fejres 150-året for Carl Nielsens fødsel. dk4 vil gerne være med til at fejre Carl Nielsen og hans musik, der lever videre – det gør vi med genudsendelsen af ”Carl Nielsen og klavermusikken”.

I 2008 da Christina Bjørkøes indspilning af Carl Nielsens samlede klavermusik udkom, gav Politikens musikredaktør og anmelder Thomas Michelsen uden omsvøb "fuldt hus" - 6 hjerter. Ord som "intimt og eftertænksomt, men også med kraft, overblik og overskud" følger Christina Bjørkøes fortolkninger af Nielsens vidt facceterede klavermusik, og hendes indspilning prises ikke blot af de danske anmeldere, men også i udlandet.

Det er nogle af Christina Bjørkøes Carl Nielsen-fortolkninger, der danner rammen om dk4s musikprogram "Carl Nielsen og klavermusikken". Tilrettelægger og vært Frantz Howitz interviewer Christina Bjørkøe og formanden for Carl Nielsen Selskabet - Knud Ketting om Carl Nielsens liv med musikken.

Programmet slutter af med et af Carl Nielsens hovedværker "Chaconne", som Christina Bjørkøe forløser helt ind i hjertekulen af Carl Nielsens geni som komponist.
   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Titangade 15 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.