Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

Fjordens forkælelse

Landets største koncentration af Spa-ophold finder man ved Vejle Fjord. Området forener vores smukke danske natur med enestående muligheder for eksklusive velvære- og sundhedsoplevelser.

I dette program tager Amanda Mains Bastholm en tur til en af fjordens forkælelser, nemlig Hotel Vejlefjord. Her prøver hun både stedets vandterapi og HotYoga. Hun møder også pensionisten, Helge Lund, der har trådt sine barnesko på Vejlefjord Sanatoriet.

Hotellet blev i sin tid etableret som et tuberkulosesanatorium i år 1900, af en af samtidens førende tuberkuloselæger, Christian Schauman. Det var Danmarks første tuberkulosesanatorium, og begivenheden markerede et nyt og betydningsfuldt skridt i kampen mod den frygtede folkesygdom.

I 1940’erne var tuberkulose næsten udryddet, og sanatoriet blev langsomt tappet for patienter. Vejlefjord fortsatte dog i sundhedsvæsnets tjeneste, og det har sidenhen fungeret som nervesanatorium, genoptræning af hjerneskadepatienter, samt kursus og konferencecenter. Efter en omfattende renovering åbnede hotellet i 2008 med 93 værelser, samt med en stor ekstravagant spa-afdeling.
   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Titangade 15 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.