Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

Dans for livet

Dans for livet - er historien om 12-årige Celine Houdet, der lider af Muskelsvind. Det betyder, at hun er dybt afhængig af sin kørestol og som pre-teenager er det et faktum, der kan være svært at acceptere.

Men Celine har en drøm. Hun vil gerne vinde en danseturnering i kørestolsdans og går derfor til undervisning hos Soffie Dalsgaard (kendt fra Vild med Dans, TV2).

Hun beskriver Celine med ordene:
”Sådan som jeg har forstået sygdommen, går det kun en vej, og det syntes jeg også jeg oplever med Celines mulighed for selv at bevæge sig. Men hun er en solstråle og når man ser hende danse - og hvor meget det giver til hendes hverdag - er det som om det er dét, hele livet handler om.”

Alle handicapgrupper kan danse kørestolsdans og man kan danse i alle typer kørestole, både manuelle og el-stole. Der er to discipliner: duo, som danses af to personer, begge i kørestol - og combi, som består af en gående danser og en partner i kørestol. Celine danser combi-dans sammen med 16-årige Nicolai Ree, der har danset turneringsdans på højt plan.

Det hele begyndte for syv år siden, hvor Celine blev anbefalet sportsgrenen af sin fysioterapeut. Hun blev hurtigt grebet af det – og i programmet får hun sin store drøm opfyldt og deltager i Holland Open 2010. Her konkurrerer det unge par mod 18 nationer på højt plan, og i det livsbekræftende og hjertevarme program følger man Celines kamp for at opnå en god placering.

Ret

   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Titangade 15 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.