Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

Gensyn på dk4: Alex Riel i Musikalsk Talkshow

”Gensyn på dk4” giver dig mulighed for at se nogle af de skatte vi gemmer i vores arkiver. Bare fordi en samtale er forgået tilbage i de dage, hvor fjernsyn blev produceret i SD, eller med personer, der ikke er mere, kan der stadig være guld at hente. Vi håber i nyder vores ”vindue”.

Da Alex Riel blev behørigt fejret over flere aftener på Copenhagen Jazzhouse i anledning af hans 60 års fødselsdag, glimrede de store public service tv-stationer ved deres fravær.

Der var ellers meget at fejre, for få har som netop Alex Riel været med der, hvor det sker, både når det gælder rock og pop, men først og fremmest jazzmusikken, hvor han – også internationalt - hører til de førende trommeslagere.

Alex Riel fortæller i interviewet med Frantz Howitz fx om tiden med Savage Rose, der bl.a. skabte skandalesensation på Newport Festivalen med nummeret ”My Family Was Gay”.

Året efter var Alex Riel atter gæst på Newport i anden sammenhæng, hvor den legendariske Frank Zappa var hans private roadie.

Også jazzpersonligheder som Dexter Gordon og Ben Webster mindes som kunstnere, der har haft stor indflydelse på Alex Riels trommespil, men først og fremmest handler programmet om nutiden.

Alex Riel spiller med i mange forskellige sammenhænge, men et af de lykkeligste samarbejder, er med bassisten Mads Vinding og pianisten Carsten Dahl, der begge er med i ”Musikalsk Talkshow”.

De tres samarbejde har resulteret i en nominering til en Danish Music Award for den anmelderroste cd ”Six Hands. Tree Minds. One Heard”, som trioen giver smagsprøver på i dk4s program.
   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Titangade 15 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.