Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

Dansk-tysk med Matlok: Arne Øland

Siegfried Matloks gæst i denne udgave af ”Dansk – tysk med Matlok” har en ganske særlig historie – med en vis historisk ballast. Programmet handler nemlig om et emne, der i en årrække var nærmest tabuiseret – nemlig om de tyske krigsbørn i Danmark.

Siden 1996 har der i Danmark eksisteret en forening med navnet Danske Krigsbørns Forening, der har tyske krigsbørn også kaldet ”tyskerunger” som medlemmer. Det var krigsbørn, der voksede op uden far, eller som først mange år senere fik at vide, at deres far var en soldat fra den tyske besættelsesmagt – hvis de overhovedet fik det at vide. For deres mødre – de såkaldte ”tyskertøser” var forhadte lige efter krigen.

Matloks samtalepartner i programmet er Arne Øland, der er formand for Danske Krigsbørn Forening, og som først som voksen fik at vide, at hans far var tysk soldat. Hvad det har betydet for Øland personligt, men også hvad hans indstilling er til den danske stats behandling af de tyske krigsbørn – det giver programmet blandt andet svar på.
   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Titangade 15 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.