Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

LOKALT KVARTER: Hans Horn (2:2)

“Jeg er et ubetydeligt barn af det 20. århundrede, der uden at ville det skulle blive vidne til mange mærkværdige, grusomme og skønne hændelser, mens jeg hele tiden bare prøvede at overleve på den ene eller anden måde”.

Sådan indleder lægen Hans Horn sine erindringer på omkring 5.000 illustrerede sider. Det er fortællingen om en kunstnerisk og musikalsk begavet person, der gennem sin opvækst i Kiel oplever nazificeringen af samfundet, og som bliver tvunget til at kæmpe som soldat på østfronten. Det er samtidig fortællingen om, hvordan det efter krigen lykkes Hans Horn at få opfyldt sin drøm om at komme til Danmark - sine forældres hjemland. Det er også fortællingen om, hvordan den udadtil rolige familiefar og afholdte familielæge gennem kunsten forsøger at bekæmpe sine krigstraumer. Det er sjældent at få nazismen og krigens gru beskrevet gennem en almindelig borger og menig soldats øjne. I 2 udsendelser fokuserer vi på Hans Horns fantastiske livshistorie og Hans Horn som en unik kunstmaler.

I denne anden og sidste udsendelse om Hans Horn fokuserer vi på Hans Horn som kunstmaler, og især på hvordan Hans Horn har brugt kunsten til at bearbejde sine krigstraumer – sine indre dæmoner - fra hans tid som ung i Nazi-Tyskland, som tysk soldat og militærlæge på Østfronten. I udsendelsen tager vi især udgangspunkt i Museum Sønderjyllands særudstilling ”Hans Horn – og den evige krig”.

Lokalt kvarter_Hans_Horn_800x450Lokalt kvarter_Hans_Horn_4_samlet
   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Titangade 15 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.