Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

Til fods i naturen og kulturen omkring Nissum Fjord (2:2)

En vandretur rundt om Nissum Fjord – langs den røde afmærkede rute – er på ca. 70 km. Det er en vandretur i et fladt fjordlandskab – et landskab, hvor tangen, med klitterne på fjordens vestside, skaber læ og også kontrasten mellem det barske Vesterhav og den mere fredelige fjord.

Her er et landskab med åbne vidder og højt til himlen. Et naturområde, hvor der er ro, og hvor man kan lade ørene hvile til en stille hvisle fra tagrørene. En vandretur rundt omkring Nissum Fjord appellerer også til mange afstikkere - fordi her er mange kulturperler - og alle i meget kort afstand fra fjorden.

I afsnit 1 besøger vi et privatejet museum - VW & Retro, hvor der – udover 26 folkevogne – også er en masse retroting fra 50-, 60- og 70’erne. Vi kommer forbi kafferisteriet Hedekaffe, næsten midt på heden, og vi kommer til Skærum Mølle – landets eneste Folkeuniversitetscenter og et sted, hvor man kan bruge lang tid på at fordybe sig i historien.

I afsnit 2 besøger vi Nørre Vosborg og får historien om, hvor det oprindelige Nørre Vosborg har ligget. Vi kigger forbi Flamingo Naturpark, hvor der er besøg af en tidligere Eileen Ford topmodel. Vi skal også ind og høre om Fru Pedersens frodige og hyggelige have, inden vi slutter på Strandingsmuseet St. George i Thorsminde - for at høre om en af verdenshistoriens største strandings katastrofer. Så, om det er natur, kultur, eventyr, historie, skrøne eller den barske virkelighed - så møder vi det hele på vores vandretur rundt om Nissum Fjord.

Se et spot for programmet her

   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Titangade 15 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.