Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

Gå for BørneTelefonen (2:6): Psykisk mistrivsel

I dette program handler det om psykisk mistrivsel, som findes flere steder, end man umiddelbart tænker over – og efter Corona-nedlukningerne er der desuden kommet en stigning i mistrivslen.

Om det skyldes at flere børn har været isoleret, om børnene er blevet mere fremmedgjorte over for hinanden, eller om det fx kan være de mange dårlige nyheder, der findes i medierne i slipstrømmen af pandemien og krigen i Ukraine er svært at sige – børnenes ensomhedsfølelse og mistrivsel er reel nok.

Vi skal også have nogle kilometer i benene, så der kan komme penge i kassen. Derfor tager vi med Vandreholdet Nord til DHL i Fælledparken for at høre om nogle af de mange initiativer, der er blevet sat i søen i BørneTelefonens navn. Fællesskabet betyder meget, venskaber bliver knyttet og følelsen af at gøre en forskel, samtidig med at man gør noget for sig selv, giver mening.

I mere end 1.000 år har pilgrimme vandret gennem det nordlige Spanien til byen Santiago de Compostela, til katedralen, hvor man formoder, at apostlen Jacobs jordiske rester ligger. Oprindeligt vandrede man af religiøse grunde - men i dag er der mange flere grunde til det at vandre på Caminoen. I denne programrække møder vi omkring 100 danskere fra hele landet - der i starten af året engagerede sig i et nyt indsamlingsevent “Gå for BørneTelefonen” – et event som netop slutter med 5 dages vandring - på Caminoen i Nordspanien. OG der samles ind, fordi trivslen blandt børn og unge-ikke står godt til i Danmark – og det er noget som BørneTelefonen kender alt for godt til. Alene sidste år, havde de frivillige rådgivere over 55.000 samtaler med børn og unge. Vi har besøgt BørneTelefonen, hvor vi skal høre om ”omsorgssvigt”, ”skolesvigt”, ”digitalsvigt” og ”psykisk mistrivsel”, nogle af de områder, hvor vi som forældre og som samfund svigter.
Vi følger også vandreholdene rundt om i landet, og undervejs får vi en snak om det at vandre og om det at vandre for et formål. Sidst, men ikke mindst, så afslører vi – når vi i sidste afsnit slutter på Caminoen i Spanien – det totale indsamlede beløb til projektet “Gå for BørneTelefonen”.

Se et spot for programmet her

   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Titangade 15 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.