Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

En helt særlig tidslomme: Portræt af hattebutikken Petitgas

Midt i en af Københavns mest travle gader, ligger en helt særlig butik. Et sted, der ikke har ændret udseende siden, det blev grundlagt i 1857. Og når man åbner døren og træder ind, er det som at tage tilbage i tiden.

Petitgas er, efter sigende, verdens næstældste hattebutik, og fører i dag forskellige klassiske herrehatte som sixpence, bowlerhatte og selvfølgelig høje hatte. Forretningen blev grundlagt af franskmanden Francois Petitgas, der i 1900 modtog en guldmedalje som hattemager ved verdensudstillingen i Paris. I dag drives stedet af ægteparret Bernhard Tommerup og Bess Kristoffersen, og de kræser om de gode, gamle klassiske dyder, som altid har været kendetegnede for butikken.

Her er ingen netbutik. I stedet bruger de den tid, det tager at finde den perfekte hat til hver en kunde. Og ægteparret kender hver en hat i butikken, da de selv besøger producenterne, og gerne bestiller specieldesignet hatte til Petitgas. Selve forretningen og bygningen er i dag fredet, hvilket underbygger den helt særlige stemning, som gør, at forretningen er beskrevet i flere udenlandske rejseguides, og som tiltrækker mange mennesker, unge som gamle, der gerne vil opleve en helt særlig tidslomme.

Se et spot for programmet her

   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Titangade 15 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.