Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

Léonie Sonnings Musikpris 2023: Evelyn Glennie

ame Evelyn Glennie er den første slagtøjsspiller nogensinde, der modtager Danmarks største musikpris, Léonie Sonnings Musikpris. Og hun er en ægte musikalsk pioner, som er nået ud til et bredt publikum over hele verden.

Evelyn Glennie et enestående eksempel på, at det kan lade sig gøre at blive professionel musiker, selvom man mister hørelsen, hvilket Glennie gjorde som 12-årig.

I februar besøgte Evelyn Glennie for første gang i år Danmark til hvad der skulle vise sig at blive en forrygende weekend med den skotske percussionist. Det skete i forbindelse med en række arrangementer i hovedstadsområdet, hvor Léonie Sonnings Musikfond i samarbejde med flere kulturpartnere satte fokus på musik, der ikke kan høres.

I juni måned modtog Evelyn Glennie prisen på 1 mio. kroner ved en storslået prisuddelings-koncert. Koncerten blev en spektakulær hyldestkoncert til årets prismodtager. Aftenen bød nemlig på en helt speciel hyldest til modtageren, da 35 professionelle og studerende slagtøjsspillere fra hele Danmark hyldede prismodtageren og slagtøjsmusikken med et værk bestilt til lejligheden. Og senere ved priskoncerten kunne Glennie opleves som solist i selskab med DR Symfoniorkestret.

Se et spot for programmet her:

   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Titangade 15 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.