Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

Beatpoesien møder rappen

”Beatpoesien møder rappen” er et undervisningstilbud og -materiale om moderne dansk lyrik, der primært henvender sig til folkeskolens ældste klasser og de gymnasiale uddannelser.Undervisningstilbuddet består af et lyrikshow med rap, beatpoesi og musik og en workshop, hvor eleverne gennemgår skriveøvelser og fremfører deres tekster. 


I tillæg til lyrikshowet er der udviklet et undervisningsforløb med skriveøvelser og en lærervejledning, der kan ses nedenfor. Materialet er venligst stillet til rådighed af Dansklærerforeningens forlag og Claus Høxbroe og Jakob Haahr-Pedersen. Undervisningsforløbet kan bruges både før og efter lyrikshowet.I lyrikshowet fremfører digteren Claus Høxbroe og rapperen Stik Op Jakob (Jakob Haahr-Pedersen) på skift egne tekster om en række fælles temaer. På den måde viser de, hvad beatpoesi og rap har til fælles, og hvordan de to moderne lyrikgenrer adskiller sig.Rappen og digtoplæsningen bliver undervejs krydret med skæve kommentarer og levende anekdoter om bl.a. inspirationskilder og skriveteknikker.

beatpoesi og_raplyrik_01_600x270_jpg


Se streamet version af lyrikshowet længere nede.


I workshoppen får eleverne mulighed for selv at prøve kræfter med at skrive og fremføre digte og raptekster gennem forskellige små øvelser.Eleverne laver både øvelser hver især og i små grupper, og øvelserne inddrager i høj grad elevernes eget lokalområde, oplevelser og holdninger. 

Se streamet version af workshop længere nede.


Gennem lyrikshowet og workshoppen får eleverne et indblik i og praktisk erfaring med moderne sprogbrug og udtryksformer og skrivning.Målet med lyrikshowet er, at tilskuerne bliver underholdt og inspireret til selv at lege og arbejde videre med ord og sprog både i og uden for undervisningen.Lyrikshowet varer 45 minutter, og workshopdelen varer mellem 45 og 180 minutter, alt efter antallet af øvelser.

beatpoesi og_raplyrik_05_600x270_jpg
”Beatpoesien møder rappen”, streams (Kræver Windows Media Player)

Lyrikshow på Holmegårdsskolen, Kokkedal
Læs Lyrikshowets tekster her…

Workshop på Holmegårdsskolen, Kokkedal

Fremlæggelser på Holmegårdsskolen, Kokkedal

Undervisningsforløb

Undervisningsforløbet er udviklet af Dansklærerforeningen sammen med Claus Høxbroe & Stik Op Jakob. Undervisningsforløbet består af en række elevopgaver og en lærervejledning. 

Lærervejledning

Se som pdf.

Elevopgaver

Se som pdf.

Lyrikshowets tekster

Læs Lyrikshowets tekster her…

Høxbroe & Stik Op Jakob kan kontaktes på Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.  eller tlf. 2737 6685.

Lyrikshowet har sin egen hjemmeside på www.rapbeatpoesi.dk.

Lyrikshowet og workshoppen er optaget og produceret af dk4.

Det samlede materiale er produceret af dk4 Nye medier med støtte fra undervisningsministeriets Tips- og lottopulje
   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Titangade 15 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.