Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

EU på højskole: Løgumkloster Højskole

”EU Upfront” er taget på højskole for sammen med højskolelever og borgere rundt omkring i landet at sætte fokus på en række aktuelle og påtrængende europæiske temaer.

Programmets to værter, Eva Kjer Hansen og Claus Larsen-Jensen, besøger denne gang Løgumkloster højskole, hvor forstander Torben Rudbeck først fortæller om skole- og kirkebyen Løgumkloster og om de europæiske og internationale aspekter i skolens undervisning og elevgrundlag.

Programmets hovedtema er ”Det sociale Europa”, der rummer yderst påtrængende emner som økonomisk krise, arbejdsløshed og ikke mindst ungdomsarbejdsløshed og manglende fremtidstro og –perspektiv, men også faren for social eksplosion og masseudvandring fra syd og øst mod nord. Hvad er perspektiverne? Hvad kan der gøres? Claus Larsen-Jensen og Eva Kjer Hansen ser nærmere på udfordringer, farer og løsningsmuligheder.

Til sidst i programmet fortæller sognepræst Marianne Christiansen, der i mellemtiden er blevet biskop for Sønderjyllands stift, om et lokalt projekt vedrørende europæisk kulturarv.

Torben Rudbeck er siden programmets optagelse fratrådt som forstander for Løgumkloster højskole og er blevet afløst af Jesper Skau.


Programmet er produceret med støtte fra Europa-Nævnet.

   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Titangade 15 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.