Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

De danske whisky-pionerer (2:6): Braunstein destilleri

I dette program besøger dk4 Braunstein destilleriet, der ligger i hyggelige omgivelser på Køge Havn.

Brødrene Michael og Claus Braustein Poulsen var nogle af de første til at bygge et whisky-destilleri i Danmark. En idé de fik under en fisketur i det skotske, hvor der ikke var særlig mange fisk, der bed på krogen.

I Danmark er Braunstein mest kendt for deres øl, men i udlandet er de kendte for deres whisky, der hvert år høster mange priser ved de største internationale whisky-konkurrencer.
At have været blandt de første pionerer på whisky-markedet i Danmark gav en masse udfordringer – både med fødevarestyrelsen og brandmyndighederne, men også med at skulle vænne danskerne til, at whisky også kunne produceres i Danmark.

Interessen for whisky har været støt stigende i Danmark de seneste årtier. Det gælder især for skotsk whisky – men også for amerikansk, japansk og ikke mindst irsk whisky. Inden for de seneste år er der kommet et nyt landområde på markedet – nemlig whisky, der er produceret, lagret og tappet i Danmark. I seks programmer sætter dk4 fokus på dette nye fænomen, for at finde ud af, hvad der gør dansk whisky noget helt særligt.


Se programmet allerede nu på dk4.tv
   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Titangade 15 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.