Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

De danske whisky-pionerer (2:6): Braunstein destilleri

I dette program besøger dk4 Braunstein destilleriet, der ligger i hyggelige omgivelser på Køge Havn.

Brødrene Michael og Claus Braustein Poulsen var nogle af de første til at bygge et whisky-destilleri i Danmark. En idé de fik under en fisketur i det skotske, hvor der ikke var særlig mange fisk, der bed på krogen.

I Danmark er Braunstein mest kendt for deres øl, men i udlandet er de kendte for deres whisky, der hvert år høster mange priser ved de største internationale whisky-konkurrencer.
At have været blandt de første pionerer på whisky-markedet i Danmark gav en masse udfordringer – både med fødevarestyrelsen og brandmyndighederne, men også med at skulle vænne danskerne til, at whisky også kunne produceres i Danmark.

Interessen for whisky har været støt stigende i Danmark de seneste årtier. Det gælder især for skotsk whisky – men også for amerikansk, japansk og ikke mindst irsk whisky. Inden for de seneste år er der kommet et nyt landområde på markedet – nemlig whisky, der er produceret, lagret og tappet i Danmark. I seks programmer sætter dk4 fokus på dette nye fænomen, for at finde ud af, hvad der gør dansk whisky noget helt særligt.
   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Titangade 15 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.