Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

Dina og Oles Talkshow: Diagnosesamfund og psykiatri

Der stilles et hav af diagnoser på psykiske lidelser, og der bliver udskrevet mere medicin end nogensinde. Fagfolk er uenige om, hvorvidt der udskrives for meget medicin, og om vi er ved at udvikle os til et diagnosesamfund? 

Dina og Oles talkshow handler i dette afsnit om psykiatri og medicinforbrug, og de får blandt andet besøg af Peter Gøtzsche, professor ved Det Nordiske Cochrane Center. Peter Gøtzsche forsker i antidepressive lægemidler og fortæller i programmet, at bivirkningerne ved at tage medicin er dybt alvorlige. Ifølge Gøtzsche øger lykkepiller både forekomsten af selvmordsadfærd og selvmord, ligesom lægemidler er blevet den tredje hyppigste dødsårsag i USA og Europa.

Talkshowet sætter også fokus på, om det er ændret pædagogik, der kan hjælpe børn, som ikke trives - og om det altid er nødvendigt at stille en diagnose. Med i studiet er skoleleder ved Søgårdsskolen Knud Nordentoft, Jacob Folke Rasmussen, terapeut og leder af Narrativt Selskab samt John Halse, privatpraktiserende psykolog og forfatter.
   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Titangade 15 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.